Follow Gerald / Sleduj Geralda

5.10.17

DADDY a AMAN míří do Estonska!


Tere!

G se blíží další zajímavý výlet, víkend totiž stráví v Estonsku, jelikož jeho filmy DADDY a ALL MALE, ALL NUDE se tam budou promítat na festivalu Festheart ve městě Rakvere. Festheart je jedním z evropských LGBTQI festivalů a jako všechny má za úkol přibližovat téma této komunity veřejnosti a hovořit o důležitých věcech. Diskutovat nahlas o něčem je jedna z hlavních zbraních zbortit tabu i předsudky. V Rakvere se bude akce pořádat poprvé. 

V Rakvere žije asi 18 tisíc obyvatel, první zmínky o osídlení se datují až do 3.století, nachází se v kraji Lääne-Viru na severovýchodě země. Estonština (estonsky eesti keel) je jazyk baltofinské větve ugrofinských jazyků. Mě samotného docela překvapila vzdálená příbuznost tohoto jazyka z maďarštinou...
DADDY bude podle programu patřit sobota 7. října od 18:30. Víc se asi v tuto chvíli říct nedá, sledujte Geraldovy sociální sítě, věříme, že se na instu objeví nějaké fotky z cesty. Ani netušíme zda Festheart vyhlásí nějaké ceny, ale samozřejmě budeme držet pěsti a palce. 
Další zápisek do cestovatelské mapky G, bude 6-8 října Estonské Rakvere! 

Geraldův pozdrav z NY do Rakvere



Share:

0 komentářů:

Okomentovat